Salutare! Sunt Iulia Stupinean și mi-am propus ca în perioada următoare să vin în atenția ta, cu o serie de video-uri scurte prin intermediul cărora să îți împărtășesc o parte din proiectele pe care le dezvolt la Social Media Care. Proiectul pe care ți-l propun astăzi se numește „Afaceri, oameni și valori” și, dragă privitorule, dacă ești antreprenor, acest mesaj se adresează în primul rând ție.

Iulia STUPINEAN

Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce unele afaceri pornite cu entuziasm și speranță ajung să nu mai funcționeze, sunt pierdute pe drum sau îngropate?! Oare tu ce crezi că s-a întâmplat ?!…Poate o afacere funcționa fără oamenii potriviți și fără valori sănătoase?! Cu siguranță poate. Dar oare pentru cât timp?! Pentru câți ani?! Pentru cine?! Poate ea avea succes?!

Sunt întrebări pe care și eu ca antreprenor la început de drum mi le-am pus și mi-am dorit să învăț cum antreprenorii de succes au reușit să își păstreze motivația pe termen lung, cum și-au construit și consolidat relațiile cu oamenii, care sunt valorile în baza cărora funcționează, cum au depășit crizele atât interne cât și cele apărute pe piața externă în ultimii ani. Așa s-a născut acest proiect Afaceri, oameni și valori. E un proiect de televiziune care pune accent pe oameni și valori, dincolo de afacerea în sine. Am aflat povestea unor firme mari din Bistrița cum ar fi: ELECTROPLAST, TERAGLASS, BETAK, MASTER PROD , INSTITUTUL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU TEHNOLOGII ȘI ECHIPAMENTE DE PROTECȚIA MEDIULUI și am avut onoarea de a sta de vorbă cu oameni care au creat și dezvoltat companii mari și care mi-au împărtășit drumul lor spre succes, drum care, de cele mai multe ori, nu a fost deloc unul ușor…

Iată ce am aflat…
Știai că o firmă producătoare de cabluri din Bistrița a devenit cunoscută peste tot în lume pentru că pune accent pe calitate și nu pe cantitate, că o companie din Bistrița a oferit 150 de noi locuri de muncă grație unui proiect co-finanțat prin schema de ajutor de stat, că un produs de oțel realizat la Bistrița ar putea înconjura pământul de 3 ori, că la Paris a fost realizată de către o firmă din Bistrița, o scară curbată din metal și sticlă sau că o firmă din Bistrița a executat lucrări esențiale la Porțile de Fier?! Eu nu știam dar am aflat prin intermediul acestui proiect, și totodată am învățat că în spatele poveștilor de succes, adeseori drumul este anevoios, plin de îngrijorări, stres și nopți nedormite. Și chiar dacă fiecare antreprenor are povestea sa, mi-am dat seama că toți au ceva în comun: pe lângă profit, pun înainte de toate oamenii și valorile.

Acești antreprenori au știut să facă diferența. Pentru că și succesul are secretul lui: „Trebuie să fii dispus să faci lucrurile pe care alții nu le fac pentru a avea lucrurile pe care alții nu le au!” spune Les Brown.

Pentru că îmi pasă și vreau să promovez afaceri, oameni și valori iar prin aceasta să aduc plus-valoare în viața ta, te invit dragă privitorule să urmărești online acest proiect Afaceri, oameni și valori, să înveți de la cei mai buni cum să depășești eventualele obstacole, să câștigi motivație și energie pozitivă, și de ce nu, să vii  chiar tu să îți spui și tu povestea ta care îi poate ajuta pe ceilalți. Rămâi conectat și alături de mine. Ne vedem online!