Despre oameni și fapte. Astăzi despre Corina!

Sunt oameni care apar în viața noastră și care ne spun povești frumoase. Despre ei, despre evoluția lor, despre a fi cât mai bun în ceea ce faci și a acționa în consecință. Faptele vorbesc mereu de la sine. Așa e și cu Corina. Corina Cotu. A venit la Bistrița în urmă cu doar doi ani iar acum salonul ei este neîncăpător. De cliente mulțumite care nu doar că o apreciază și o aleg, dar o și îndrăgesc.

Iulia STUPINEAN

Bistrița este un oraș mic, dar foarte frumos și plin de viață. Ne cam știm între noi și ne întâlnim în locuri de tot felul, de la terasele din centrul istoric, restaurantele cu mâncăruri alese, până la saloanele de înfrumusețare. Când apare ceva nou „pe piață”, ciulim urechile, studiem și alegem. Așa am cunoscut-o pe Corina, pe atunci Corina Cotti, o moldoveancă frumoasă, harnică foc și pasionată de munca ei. A venit tocmai de la Bacău, și-a lăsat salonul de acolo și a pariat pe o afacere nouă, aici la Bistrița. În Bacău toată lumea o știa și abia făcea față clientelor. Aici însă era o străină care își propunea să reușească. Zis și făcut. A deschis un salon cochet pe Strada Crinilor, Nr.2 din Bistrița, lângă Cafe Noir. Pe geamurile mari de sticlă, pe lângă poza special aleasă, tronează câteva fraze care îi dezvăluie și calitatea umană: „Frumusețea înseamnă să pui în evidență ceea ce ai deja. Să ne lăsăm frumusețea să iasă la lumină”.

Desigur, Corina a fost prinsă și ea de „tsunami-ul” pandemiei de Covid19 și la doar două luni de la deschidere, vedea cum sub ochii ei, toată investiția, toți banii ei adunați prin multă muncă în Italia se duc pe apa sâmbetei. Am văzut-o și în momente în care simțea că nu mai poate, dar nu și-a pierdut niciodată speranța. A găsit mereu soluții și nu a încetat o clipă să se reinventeze, să o ia de la capăt. Și acum face același lucru. Deși a investit mii de euro în dezvoltarea ei ca și profesionist, nu se oprește nici astăzi din a evolua, din a veni cu ceva nou și motivant. „Uite, Iulia, ai mai văzut așa împletituri?! Doamne, ce curs minunat fac acum!” mi-a spus recent Corina.

Relația mea cu Corina a pornit pe baze strict profesionale. I-am propus o colaborare prin care să își pună amprenta pe imagina mea, în contextul în care sunt și voi rămâne toată viața un om de televiziune și radio, dincolo de business-ul pe care îl coordonez. În acești doi ani am făcut multe schimbări la propunerea ei, pentru că îmi place să mă las pe mâna profesioniștilor. Din punctul meu de vedere, ei, profesioniștii știu cel mai bine ce ni se potrivește iar sfaturile lor sunt literă de lege. Dincolo de partea profesională, Corina și-a cucerit clientela și cu partea umană. Rar mi-a fost dat să văd cum un hair-stylist ajunge să fie atât de iubit și respectat. Este cazul Corinei care și-a cucerit clientele și cu inima, nu doar cu cele două mâini dibace. E genul de profesionist care mai întâi te studiază bine și apoi îți spune părerea sinceră. Așa se face. Și e cea mai bună pe colorimetrie, pe care a învățat-o atât de bine în peste 10 ani de experiență în Italia, țara modei și a industriei frumuseții.

Acum pune în aplicare tot ce a învățat și continuă să mă surprindă. E deja de-a noastră, e acceptată, dorită și admirată în micul dar pretențiosul nostru burg. Cât despre mine, nu pot decât să o recomand cu toată căldura. E un om al faptelor frumoase, cu dedicare și pasiune în tot ceea ce face și cu o poveste de viață uluitoare care o clasează în topul meu al femeilor puternice. Pe Corina o găsiți aici : https://web.facebook.com/corina.cotti și chiar merită să îi studiați activitatea. Parol! Respectele mele, Corina, tu ne faci viața mai frumoasă!


Afaceri, Oameni și Valori!

Salutare! Sunt Iulia Stupinean și mi-am propus ca în perioada următoare să vin în atenția ta, cu o serie de video-uri scurte prin intermediul cărora să îți împărtășesc o parte din proiectele pe care le dezvolt la Social Media Care. Proiectul pe care ți-l propun astăzi se numește „Afaceri, oameni și valori” și, dragă privitorule, dacă ești antreprenor, acest mesaj se adresează în primul rând ție.

Iulia STUPINEAN

Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce unele afaceri pornite cu entuziasm și speranță ajung să nu mai funcționeze, sunt pierdute pe drum sau îngropate?! Oare tu ce crezi că s-a întâmplat ?!…Poate o afacere funcționa fără oamenii potriviți și fără valori sănătoase?! Cu siguranță poate. Dar oare pentru cât timp?! Pentru câți ani?! Pentru cine?! Poate ea avea succes?!

Sunt întrebări pe care și eu ca antreprenor la început de drum mi le-am pus și mi-am dorit să învăț cum antreprenorii de succes au reușit să își păstreze motivația pe termen lung, cum și-au construit și consolidat relațiile cu oamenii, care sunt valorile în baza cărora funcționează, cum au depășit crizele atât interne cât și cele apărute pe piața externă în ultimii ani. Așa s-a născut acest proiect Afaceri, oameni și valori. E un proiect de televiziune care pune accent pe oameni și valori, dincolo de afacerea în sine. Am aflat povestea unor firme mari din Bistrița cum ar fi: ELECTROPLAST, TERAGLASS, BETAK, MASTER PROD , INSTITUTUL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU TEHNOLOGII ȘI ECHIPAMENTE DE PROTECȚIA MEDIULUI și am avut onoarea de a sta de vorbă cu oameni care au creat și dezvoltat companii mari și care mi-au împărtășit drumul lor spre succes, drum care, de cele mai multe ori, nu a fost deloc unul ușor…

Iată ce am aflat…
Știai că o firmă producătoare de cabluri din Bistrița a devenit cunoscută peste tot în lume pentru că pune accent pe calitate și nu pe cantitate, că o companie din Bistrița a oferit 150 de noi locuri de muncă grație unui proiect co-finanțat prin schema de ajutor de stat, că un produs de oțel realizat la Bistrița ar putea înconjura pământul de 3 ori, că la Paris a fost realizată de către o firmă din Bistrița, o scară curbată din metal și sticlă sau că o firmă din Bistrița a executat lucrări esențiale la Porțile de Fier?! Eu nu știam dar am aflat prin intermediul acestui proiect, și totodată am învățat că în spatele poveștilor de succes, adeseori drumul este anevoios, plin de îngrijorări, stres și nopți nedormite. Și chiar dacă fiecare antreprenor are povestea sa, mi-am dat seama că toți au ceva în comun: pe lângă profit, pun înainte de toate oamenii și valorile.

Acești antreprenori au știut să facă diferența. Pentru că și succesul are secretul lui: „Trebuie să fii dispus să faci lucrurile pe care alții nu le fac pentru a avea lucrurile pe care alții nu le au!” spune Les Brown.

Pentru că îmi pasă și vreau să promovez afaceri, oameni și valori iar prin aceasta să aduc plus-valoare în viața ta, te invit dragă privitorule să urmărești online acest proiect Afaceri, oameni și valori, să înveți de la cei mai buni cum să depășești eventualele obstacole, să câștigi motivație și energie pozitivă, și de ce nu, să vii  chiar tu să îți spui și tu povestea ta care îi poate ajuta pe ceilalți. Rămâi conectat și alături de mine. Ne vedem online!

 


VIDEO: E la deal până la capăt!

Când ai pornit pe un drum de creștere, nu mai e cale de întoarcere. Să fie clar, e la deal până la capăt! Odată ce ai conștientizat ce vrei, unde vrei să ajungi, cum te vezi în viitor, nu te mai poți refuza tu pe tine! E imposibil!

Iulia Petruța STUPINEAN

Creșterea mea, și aici mă refer la evoluția mea personală și profesională s-a accentuat în ultimii trei ani. Atunci am luat decizia de a fi pe cont propriu și de a vedea de ce sunt în stare. La 10 ani de la încheierea facultății, am decis să fac și masterul – Facultatea de Științele Comunicării din cadrul Universității Ecologice București. Disertația se potrivea „mănușă” la ceea ce aveam eu nevoie – Strategia de promovare a unei firme. Habar nu aveam ce înseamnă o analiză S.W.O.T. și multe altele, așadar am luat masterul ca pe o oportunitate de a aduce plus – valoare firmei mele. Asta se întâmpla prin 2018.

Am încheiat acest capitol  iar în 2020 am trecut la un alt nivel de dezvoltare. Am intrat în John Maxwell Team  www.johnmaxwellgroup.ro,  cel mai puternic sistem de creștere din lume, cu scopul de a-mi oferi mie șansa pe care o merit: aceea de a accesa puterea și forța mea interioară la superlativ absolut. Am făcut o investiție financiară importantă în mine și consider că acestea sunt, până la urmă, cele mai importante investiții pe care le poți face în viață: în tine! Pe astea nu ți le poate fura nimeni. Mai exact, să te dezvolți, să îți dorești să faci diferența. Să ieși din mulțime! Să nu te plafonezi niciodată!

Pentru că am fost un copil și un adult destul de rebel, mama mea a fost și cred că rămâne, cel mai surprins om din lume în ceea ce privește creșterea mea. Dar a știut mereu că am potențial. „Se vede că ai evoluat mult și bravo ție!” Mi-a spus mama recent.

Nu sunt om perfect și nici nu vreau asta, dar îmi doresc ca povestea mea să te ambiționeze și pe tine, cel sau cea care mă urmărești acum. Știu, viața nu e deloc ușoară, dar îți spun că nu e nici grea dacă ai curajul să cauți în tine și dai ce ai tu mai bun. Atunci se liniștesc toate apele!. Și obligatoriu să îți schimbi atitudinea. Știi de ce ?! Pentru că, așa cum spune John Maxwell într-un super discurs: „ Atitudinea este bibliotecarul trecutului tău și vorbitorului prezentului tău!” Așadar, ia și tu atitudine și mergi la deal până la capăt! 


VIDEO: Deschide prima ușă! De acolo se deschid toate celelalte …

Știai că mulți oameni ratează ceea ce este cu adevărat important pentru ei?! Mi s-a întâmplat și mie și nu am înțeles asta până nu am început să privesc în interiorul meu, să îmi dau seama singură ce este cu adevărat important pentru mine și abia apoi să deschid prima ușă, pasul cel mai greu pentru care …ai nevoie de curaj.

Iulia Petruța STUPINEAN

Am deschis firma Social Media Care socialmediacare.ro în anul 2017, mai mult din furie pe alții, decât pentru mine. Dar știam un singur lucru atunci, că îmi pasă! Așa a ieșit la suprafață sloganul acesta puternic: „Pentru că ne pasă!” Nu a venit pe sistemul, hai să creez ceva impresionant, să rup piața. Nu, a venit din interiorul meu. E o voce acolo care mi-a spus : „Măi fată, asta ești tu! Îți pasă! Nu ești alta, oricât de mult ai vrea să fi alta, să încerci să fi pe placul altora ca să te accepte, să te valideze”. Și atunci am deschis prima ușă. Mi-am asumat statutul de antreprenor, am bătut palma, am făcut parteneriate și am pornit la drum. Și ce drum! …nu vedeam nimic în față decât ceață și ceva din entuziasmul meu. Au trecut trei ani de atunci și am continuat să deschid alte uși, și alte uși… După fiecare ușă, alte oportunități. De unele am profitat, la altele le-am dat cu piciorul. Dar toate au fost spre creșterea mea, am înțeles acum!

Una dintre uși și extrem de importantă este intrarea mea în John Maxwell Team www.johnmaxwellgroup.ro/ Ei…când am intra aici, m-am speriat!

„Oare voi face față?! Oare voi reuși să ajung la nivelul la care își doresc ei? Dar stai…nu e vorba de ce își doresc ei, ci e vorba de ce îmi doresc eu! Și ce îmi doresc eu?! Îmi doresc să fac ceea ce fac pentru că îmi pasă!” Dacă nu știai, John Maxwell Team www.johnmaxwellgroup.ro este un sistem de creștere pe toate palierele, în care nu reușești să crești numai dacă chiar nu faci nimic în acest sens. E un fel de Academie pe viață, la care înveți non – stop, și la liber, și la program, unde nu există linie de finiș, asta dacă îți dorești mai mult. De exemplu, pe vânzări. Că eu fac și vânzări la firma mea…Aici te învață cum să vinzi PENTRU OAMENI și nu pentru a fi, să spunem, „cel  mai tare din parcare”. Nu asta e ideea. Idee e de RESPECT și VALOARE pentru oameni, pentru clienți. Dacă îi mai vrei alături de tine și pe viitor, logic.

A spus recent Mark Cole ”Viitorul nu este al companiilor care vor să fie cele mai bune din lume, ci a celor care vor să fie cele mai bune pentru lume!”. Social Media Care socialmediacare.ro deși e încă o firmă mică,  se află pe lista de viitor! Eu văd asta! Eu cred asta! De ce?! Pentru care are toate ingredientele necesare: are un antreprenor călit, trecut prin munca de jos, dar și prin munca de sus, respectiv eu, și sincer mă mândresc cu asta. Are un slogan puternic: Pentru că ne pasă! Are viziune și strategie care se clădesc prin muncă, ordine, disciplină și pasiune!

Sunt Iulia Petruța Stupinean și am adunat la început de an, 4 de „Îmi pasă”:

  • Îmi pasă de clienții mei!
  • Îmi pasă de mine!
  • Îmi pasă de partenerii, colaboratorii și viitori mei angajați!
  • Îmi pasă de firma Social Media Care socialmediacare.ro! Este creația mea!

Să știi că oamenilor nu le pasă cât de multe știi, până când nu le arăți cât de mult îți pasă! Așa că te sfătuiesc și pe tine, indiferent de domeniu. Arată că îți pasă! Dacă eu reușesc, tu de ce nu ai reuși?!


Orice este posibil dacă ai suficient curaj!

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc că au trecut deja doi ani, parcă nu îmi vine a crede. Sunt doi ani în care am pariat pe mine și pe proiectul acesta – Social Media Care. Doi ani în care nu am încetat să cred mai ales atunci când mi-a fost cel mai greu. Pentru că am știut mereu în adâncul sufletului meu că orice șut în fund este un pas înainte! Că orice ușă închisă înseamnă alte zece larg deschise! Că orice este posibil dacă ai suficient curaj! Și ceva nebunie, obligatoriu!

Sunt Iulia Stupinean, jurnalist și manager al firmei Social Media Care. După 13 ani de activitate în mass-media, în toamna lui 2017 pe data de 15 noiembrie am decis să spun STOP în a mai fi angajata cuiva care simțeam că nu îmi apreciază munca și valoarea. Recunosc, am adunat suficienți nervi pe patronii de tot felul care, profitând de faptul că nu știam să spun NU au exploatat cam tot ce se putea la mine. Eu am permis. Poate că așa am și ajuns să le fac pe toate: de la contabilitate primară, până la încheierea de contracte, realizarea și redactarea de știri, emisiuni, deplasări în teren, condus echipă, dar niciodată ca șef, mereu ca lider. Pentru că asta e, nu sunt genul care să fie șef dar îmi știu abilitățile de bun coordonator, de femeie harnică, ambițioasă și hotărâtă. Am pășit în lumea antreprenoriatului ca orbul înainte, fără să știu ce mă așteaptă, dacă o să reușesc sau nu. Am făcut multe greșeli dar din ele am învățat și încă învăț. Dar cel mai important este faptul că am câștigat alături de mine oameni de valoare care au reușit în viață: de la cei care conduc afaceri de tot felul, administrează restaurante sau primării, până la artiștii pe care îi promovez în evenimentele pe care personal le organizez și le prezint. Pentru că în acești doi ani de zile s-au concretizat patru servicii ale firmei Social Media Care pe care le gestionez împreună cu partenerii și colaboratorii mei: servicii de publicitate în exclusivitate la Bistriteanul.ro, organizări evenimente, prezentări festivaluri și materiale de promovare. Și așa am clarificat întrebarea multora: Iulia, tu cu ce ocupi?! Cu toate astea la un loc! Nu e deloc ușor, dar fiecare rezultat îmi întărește convingerea că sunt pe drumul cel bun. Cred că așa mi-a fost predestinat. Și vă spun de pe acum că nu renunț așa ușor, oricâte obstacole aș întâlni. Pentru că am învățat în acești doi ani că viața nu e făcută din probleme, ci din provocări. Iar provocarea mea pentru mine este ca acest proiect – Social Media Care să atingă apogeul. Prin multă muncă, devotament și respect! Pentru că dacă este ceva ce mă definește ca om este respectul pe care l-am avut în permanență față de cei care îmi acordă încrederea.

Lăsați-mă doar să îmi fac treaba cu pasiune așa cum îmi place, că de la mine nu veți pleca niciodată nemulțumiți. Nu aveți cum. Pentru că îmi pasă! Așa e și sloganul firmei mele. Îmi pasă ca un eveniment să stârnească emoții pozitive nu doar să fie bifat și atât! Îmi pasă ca un client care apelează la promovare să aibă rezultate care, obligatoriu, să se regăsească în creșterea vânzărilor produselor sau serviciilor firmei sale! Îmi place ca un spectacol pe care îl prezint să emane eleganță și stârnească sute de aplauze de bucurie! Îmi place ca materialele de promovare de care personal mă ocup să genereze emoție prin design și concepție! Îmi pasă de toate acestea și asta mă motivează să cred în acest proiect pe termen mediu și lung!

Și pentru că astăzi Social Media Care împlinește doi ani de activitate îmi permit să vin cu două seturi de mulțumiri:

Mulțumesc familiei mele (mama și sora mea care îmi sunt mereu alături) pentru că m-ați încurajat și susținut mai ales atunci când eram pe punctul de a ceda. Mulțumesc celor care ați crezut în mine și mi-ați oferit libertatea de a munci cu pasiune (Claudia Andron – Bistriteanul.ro, Honoria Rațiu – Taverna Dogarilor). Mulțumesc clienților și partenerilor care mi-ați oferit libertatea de a crea și a vă demonstra că o promovare de calitate are întotdeauna rezultate pe măsură.

Și vă mulțumesc și vouă celor din trecut care ați renunțat prea ușor la mine, convinși că voi dețineți absolutul și că orice om poate fi înlocuit atunci când nu vă mai este pe bunul plac. Datorită vouă am devenit ceea ce sunt astăzi în prezent și ceea vreau și pot să clădesc în viitor – Iulia Stupinean, jurnalist și manager al firmei Social Media Care!

Închin paharul și spun: La Mulți Ani prețioși, Social Media Care!