Sunt oameni care apar în viața noastră și care ne spun povești frumoase. Despre ei, despre evoluția lor, despre a fi cât mai bun în ceea ce faci și a acționa în consecință. Faptele vorbesc mereu de la sine. Așa e și cu Corina. Corina Cotu. A venit la Bistrița în urmă cu doar doi ani iar acum salonul ei este neîncăpător. De cliente mulțumite care nu doar că o apreciază și o aleg, dar o și îndrăgesc.

Iulia STUPINEAN

Bistrița este un oraș mic, dar foarte frumos și plin de viață. Ne cam știm între noi și ne întâlnim în locuri de tot felul, de la terasele din centrul istoric, restaurantele cu mâncăruri alese, până la saloanele de înfrumusețare. Când apare ceva nou „pe piață”, ciulim urechile, studiem și alegem. Așa am cunoscut-o pe Corina, pe atunci Corina Cotti, o moldoveancă frumoasă, harnică foc și pasionată de munca ei. A venit tocmai de la Bacău, și-a lăsat salonul de acolo și a pariat pe o afacere nouă, aici la Bistrița. În Bacău toată lumea o știa și abia făcea față clientelor. Aici însă era o străină care își propunea să reușească. Zis și făcut. A deschis un salon cochet pe Strada Crinilor, Nr.2 din Bistrița, lângă Cafe Noir. Pe geamurile mari de sticlă, pe lângă poza special aleasă, tronează câteva fraze care îi dezvăluie și calitatea umană: „Frumusețea înseamnă să pui în evidență ceea ce ai deja. Să ne lăsăm frumusețea să iasă la lumină”.

Desigur, Corina a fost prinsă și ea de „tsunami-ul” pandemiei de Covid19 și la doar două luni de la deschidere, vedea cum sub ochii ei, toată investiția, toți banii ei adunați prin multă muncă în Italia se duc pe apa sâmbetei. Am văzut-o și în momente în care simțea că nu mai poate, dar nu și-a pierdut niciodată speranța. A găsit mereu soluții și nu a încetat o clipă să se reinventeze, să o ia de la capăt. Și acum face același lucru. Deși a investit mii de euro în dezvoltarea ei ca și profesionist, nu se oprește nici astăzi din a evolua, din a veni cu ceva nou și motivant. „Uite, Iulia, ai mai văzut așa împletituri?! Doamne, ce curs minunat fac acum!” mi-a spus recent Corina.

Relația mea cu Corina a pornit pe baze strict profesionale. I-am propus o colaborare prin care să își pună amprenta pe imagina mea, în contextul în care sunt și voi rămâne toată viața un om de televiziune și radio, dincolo de business-ul pe care îl coordonez. În acești doi ani am făcut multe schimbări la propunerea ei, pentru că îmi place să mă las pe mâna profesioniștilor. Din punctul meu de vedere, ei, profesioniștii știu cel mai bine ce ni se potrivește iar sfaturile lor sunt literă de lege. Dincolo de partea profesională, Corina și-a cucerit clientela și cu partea umană. Rar mi-a fost dat să văd cum un hair-stylist ajunge să fie atât de iubit și respectat. Este cazul Corinei care și-a cucerit clientele și cu inima, nu doar cu cele două mâini dibace. E genul de profesionist care mai întâi te studiază bine și apoi îți spune părerea sinceră. Așa se face. Și e cea mai bună pe colorimetrie, pe care a învățat-o atât de bine în peste 10 ani de experiență în Italia, țara modei și a industriei frumuseții.

Acum pune în aplicare tot ce a învățat și continuă să mă surprindă. E deja de-a noastră, e acceptată, dorită și admirată în micul dar pretențiosul nostru burg. Cât despre mine, nu pot decât să o recomand cu toată căldura. E un om al faptelor frumoase, cu dedicare și pasiune în tot ceea ce face și cu o poveste de viață uluitoare care o clasează în topul meu al femeilor puternice. Pe Corina o găsiți aici : https://web.facebook.com/corina.cotti și chiar merită să îi studiați activitatea. Parol! Respectele mele, Corina, tu ne faci viața mai frumoasă!